Brott du inte vill ha på CV:t

Nästa gång du söker jobb och din arbetsgivare kollar upp dig i belastningsregistret, är här några blasts from the past som du inte vill att han ska hitta.




5. Självtäkt (8:9 BrB)
Precis som det låter så framställs du som en kille som tycker om att ta på sig själv. Vad du i själva verket gjort var att du fick syn på den där cykeln som du blev bestulen på häromåret, och tog tillbaka den.




4. Allmänfarlig ödeläggelse (13:3 BrB)
Det här är ju visserligen inte något bagatellbrott eller så, men tänk dig tillbaka till tiden då du roade dig med att smälla hemmagjorda raketer och småbomber och sånt. Eller då nånting gick snett vid ett busstreck så att någon eller något hamnade i fara. Hursomhelst så vill du inte bli titulerad allmänfarlig ödeläggare. 




3. Trolöshet mot huvudman (10:5 BrB)
Bortförklara den om du kan! Och om du får jobbet - vänta dig inte några förtroendeuppdrag.




2. Förgöring (13:8 BrB)
Det här är verkligen inte vad det låter som, och just därför vill du inte behöva förklara det för chefen på anställningsintervjun. Om du har framkallat fara för växter eller djur så är du inget annat än en förgörare.




1. Våldtäkt mot barn (6:4 BrB)
Du var 15, hon var 14 (med andra ord du precis straffmyndig och hon precis olaglig). Ni var kära och en kväll när känslorna svämmade över så sexade ni. När hennes pappa fick reda det ringde han polisen och anmälde dig. Ja det är straffbelagt och nej det spelar ingen roll att hon var med på det.




/DN

RSS 2.0