Sämsta mammorna i världshistorien

Idag är det mors dag, och hördu – ge din mamma lite extra kärlek. Hon må skämma ut dig inför dina kompisar och vara lite överbeskyddande ibland. Men du kunde haft en värre mamma (om inte din mamma är med på listan, isåfall beklagar jag sorgen).

5. Otty Sanchez

Har du hört talas om den där kvinnan i Texas som häromåret dödade sitt barn och sedan åt upp barnets hjärna? Ja, det här är hon.



4. Terrie Petrie

Först dog hennes åtta dagar gamla dotter av plötslig spädbarnsdöd. Sedan dog hennes tre månader gamla tvillingar i plötslig spädbarnsdöd. Efter de senares död beslutade sig Terrie för att gå till botten med mysteriet, så hon skrev till Dr. Baden, en man som hade sin egen dokumentärserie på TV där han obducerade människor på beställning (ja, folk kollade tydligen på det). Dr. Badens slutsats kom dock lite överraskande för Terrie. Dödsorsaken var tydligen att Terrie hade varit ute och festat, däckat i samma säng som tvillingarna och lyckats rulla över ovanpå dem i sömnen och kvävt dem till döds.



3. Katherine Knight

Inget går upp mot mammas mat, eller hur? Katherine Knight serverade en rätt som gjorde henne historisk i Australien som den första kvinnan som åkt in på livstid utan möjlighet till villkorlig frigivning. När mannen i hennes liv gjorde slut med henne så startade ett långt gräl som slutade med att Katherine högg honom 37 gånger med en slaktkniv. Sedan flådde hon honom, högg av huvudet och hängde upp honom på en sån där krok som man har på slakterier. Hur var det då med den där referensen till matlagning? Jo, hon hackade upp mannens kroppsdelar, kokade upp lite grönsaker och skickade varsin måltid till mannens barn.



2. Melissa Drexler

Vad är en bal på Aberdeen Township Banquet Hall? Melissa Drexler trodde nog att den skulle bli helt underbar när hon gick dit på sin high school-bal - höggravid. När Melissa skulle in på toaletten för att pudra näsan bestämde sig barnet för att det var dags. Melissa tryckte ut barnet i ett av båsen, och direkt efter födseln sågade hon av navelsträngen mot kanten på en papperskorg på toaletten. Och inte tänkte hon låta en sån simpel grej som en barnafödsel förstöra hennes kväll – så hon kastade barnet i soptunnan och gav sig ut på dansgolvet igen. Under rättegången erkände hon att "I was aware that what I did would most certainly result in the death of the baby".
Påföljdsbestämning: 15 års fängelse. Melissa var ute efter 3.



1. Namnlös irländsk mamma

Vi på Top V har tyvärr inte listat ut den här kvinnans identitet. Än. Tydligen har hennes barn blivit tillerkända full anonymitet (om jag hade världens sämsta mamma skulle jag också vilja vara anonym). Men hon är i alla fall en 40-årig alkis från Roscommon på Irland. När myndigheterna till slut ingrep uppdagades följande: De sex barnen led av svält eftersom de bara fick mat två gånger i veckan i snitt. Barnen hade köldskador eftersom deras mamma bara slog på elen en gång i månaden. Barnens kläder hade inte blivit tvättade. Någonsin. Dessutom hade hon tvingat sin 13-åriga son att ha sex med henne.



/DN


Enkla sommardrinkar

Det är hög tid att börja se sig om efter somriga sätt att fyllna till. Nedan listas fem personliga favoriter. Listan baseras på smakfaktor, svalkfaktor och enkelhetsfaktor. Svårighetsgraden är inte särskilt hög i någon av drinkarna, men några kräver lite mer tid, omsorg, ingredienser eller redskap.

5. Nice and Freeze
Svårighetsgrad: 2
Du behöver: Rom (Havana Club Añejo Blanco, eller annan ljus rom), Cointreau, limejuice, Schweppes Russchian, ev. limeskiva
Gör så här: Fyll glaset med is. Bygg drinken genom att i tur och ordning hälla i 2-3 cl rom, 2-3 cl cointreau, ett stänk limejuice och fylla upp med Schweppes Russchian. Garnera med en limeskiva.



4. Minttu Shake
Svårighetsgrad: 2
Du behöver: Minttu, Kahlua, glass, mjölk, oboypulver
Gör så här: Ta fram en mixer/blender. Blanda 2 dl glass, 1 dl mjölk, 4 cl Minttu, 2-3 cl Kahlua och 2-3 msk oboypulver. Mixa lugnt till en början pga glassklumparna och fortsätt sedan tills det har blivit en lagom tjock sörja. Häll över i ett glas och i med sugrör!



3. Piggelin

Svårighetsgrad: 1
Du behöver: Vodka, sprite, piggelinglass
Gör så här: Det enklaste och bästa sättet att göra denna drink är att hälla i 4-6 cl vodka, fylla upp med sprite och sedan i med en glass med pinnen uppåt. Glassen kyler drinken samtidigt som den ger smak. Rör om med (drink)pinnen.



2. John Collins
Svårighetsgrad: 3
Du behöver: Gin, citronjuice, sockerlag (värm lika delar vatten och socker i en kastrull tills sockret löst sig), soda, ev. citronskiva (citronjuice och sockerlag kan ersättas med sourmix)
Gör så här: Fyll glaset med is. Häll i 4-6 cl gin, 3 cl citronjuice, 1,5 cl sockerlag och 6 cl sodavatten. Rör om försiktigt. Garnera med en citrontwist. Eventuellt kan du tillsätta ett stänk Angostura Bitter. Notera att denna drink kallas Tom Collins om du använder Old Tom Gin, men att namnen brukar blandas ihop.



1. Mojito
Svårighetsgrad: 4
Du behöver: Rom (helst Havana Club Añejo 3 Años, helst inte Bacardi), sockerlag, brunt farinsocker, lime, myntablad, soda
Gör så här: Fyll botten av glaset med 1-3 msk sockerlag.
Lägg i lime, som är uppskuren i åttondelar, 6 st är lagom.
Tillsätt 2-3 tsk farinsocker.
Lägg i 12 myntablad (avplockade eller med hela stjälken)
Ta fram en muddler eller något annat redskap som når ner till botten av glaset. Muddla ordentligt för att använda sockret som slipmedel för att släppa ut smakerna i myntan och limen.
Häll i massor av krossad is.
Tillsätt 4-6 cl rom.
Toppa med sodavatten (det bör inte finnas särskilt mycket plats kvar i glaset)
I med drinkpinne och sugrör, och rör om ordentligt för att lösa upp sockret.
Garnera ev. med en minikvist mynta.
Eventuellt kan du tillsätta ett stänk Angostura Bitter direkt efter romen.
En variation av drinken kan göras genom att även muddla jordgubbar och hallon. Isåfall kallas den för Wild Forest Mojito.



/DN

Livsnjutare

Det finns vissa människor som vet hur de vill leva livet. Sedan finns de dem som lever det livet de vill leva. Här följer de livsnjutare jag helst skulle vilja sätta mig med och häll upp mig en stadig whiskey med.

5. Jim Murray
Jim Murray är skaparen av the whiskey bible. Hans jobb, nej, hans liv går ut på att pröva whiskeysorter och med hans tryffelsinne listar han varje års bästa. Och ja, han tjänar pengar på detta. Mycket pengar.
'

4. Ernst Kirchsteiger
Jag vet inte riktigt vad man ska säga om den här mannen annat än att han förkroppsligar mysighet. Kanske är Jorden för härlig för att låta skor skilja honom från den. Är det förklaringen till att han inte haft på sig ett par sådana sedan 1995? Det finns helt enkelt ingen som kan sitta och blicka ut över havet på en kobbe med armarna runt knäna som han. Hurra"




3. Bengt Frithiofsson
Det finns få människor som skulle få behålla sitt jobb om de dök upp full i en nyhetsstudio. För Bengt är det precis tvärtom, skulle han komma dit nykter skulle TV4 behöva ha ett ordentligt snack med honom. Bengt älskar vin och Bengt jobbar med att kanske egentligen inte pröva vin, mera dricka det. Yrkesalkoholist, och han skulle inte vilja ha det på något annat vis.
'

2. Hugh Hefner
Det finns inte så mycket annat att göra än att applådera den här mannen för att han lever det liv han vill leva, in i det sista. Hugh Hefner har tagit konceptet "ta jobbet med sig hem" till en helt ny nivå. Har han ett liv? I alla fall ett tag till. Njuter han av det? Kanske till och med lite för mycket.



1. Carl-Jan Granqvist
Jag älskar den här mannen. Många av er kanske tänker, hur kan Carl-Jan hamna före Hugh Hefner? Det ska jag säga er. Carl-Jan har förmågan att njuta av precis ALLT. Det finns ingenting enligt honom man inte kan njuta av. Allt från Champagne självklart, till amande kvinnor. Ni hörde rätt. Ceejay uttalade sig nyligen om den här kvinnan som nekades ett glas vin av en bartender på frågan: vad skulle du rekommendera till bartendern i framtida liknande situationer? "Jag råder honom att njuta av den ammande kvinnan!".
'
'
/AL



Felsjungningar av låttexter

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Här är de bästa felen.



5. "My anus is the center hole"
Egentligen "My angel is the centerfold" (J. Geils Band - Centerfold)




4. "Lucy's getting high with Linus"
Egentligen "Lucy in the sky with diamonds" (The Beatles - Lucy In The Sky With Diamonds)



3. "Do the lucky lady"
Egentligen "Dude looks like a lady" (Aerosmith - Dude Looks Like A Lady)




2. "I shot the sheriff, but I didn't shoot him dead you see"
Egentligen "I shot the sheriff, but I didn't shoot no deputy" (Bob MarleyI Shot The Sheriff)




1. "Excuse me while I kiss this guy"
Egentligen "Excuse me while I kiss the sky" (Jimi HendrixPurple Haze)



/DN

Saker man helst inte vill se, alternativt: Varför diskretion finns.

Vi gör saker dagligen som man helst inte vill att andra ska se, klär på och av sig, går på toa m.m. För att se det från ett annat perspektiv finns det också saker som vi själva inte vill se andra göra. Här följer Top V vi vill inte se andra:

5. Bryta ben
Olyckor händer. Men när ett ben verkligen går av är det inte trevligt att tvingas observera händelsen. Tankar som "så där ska det inte se ut" eller "Aj som fan" ligger väldigt nära till hands när man tvingas bevittna saker som exempelvis det här:
'

4. Överfylla sin buffétallrik
Det finns många som ännu inte har förstått konceptet ta flera små portioner istället för en stor, jag (AL) är nog en av dem. Men det finns få saker som får en att tappa matlusten mer än när någon har hejvilt blandat inlagd sill, mjukglass och avokadosoppa på sin överfyllda tallrik. Det får en osökt att tänka på den här scenen:
'

3. Intvåla intima delar.
Självklart är det högst önskvärt att alla sköter sin hygien noggrant. Men att se en annan man i duschen ogenerat skrubba armhålor får en snarare att tänka i motsatt rikting till allt vad hygien innebär.
'

2. Återanvända näsduk
Det här kanske var vanligare förr i tiden, men det förekommer fortfarande. Det finns flera sak som motiverar att ha en näsduk i fickan som man kan blåsa ut i. Mindre pappersförbrukning innebär att man både sparar miljö och pengar. När dock duken viks ut igen, används, och viks tillbaka så inspireras man att köpa en elbil  som klimatkompensation för användandet av engångspappersnäsdukar.

1. Tömma sitt blåsinstrumentet
Titeln kan ju tolkas på minst två sätt, men det ska betonas att den korrekta tolkningen är den bokstavliga. När en orkestermedlem blåser i exempelvis en tuba så samlas en massa saliv inne i den. Efter viss tid måste den
följaktligen tömmas. Det finns inget värre. Inget.

Värsta sätten att dö

Ingen vill väl dö. Vi kan nog komma överens om att det bästa sättet är att dö i sömnen vid sisådär 110 års ålder. Men de värsta sätten är svårare att lista. Du har kanske haft någon mardröm om fritt fall, men här är vad du egentligen borde drömma om. Varning till känsliga läsare.

5. Drunkna

När du inte kan hålla andan längre blir du medvetslös och så småningom hjärndöd. Men det är väl framförallt panikkänslan som gör att folk avstår från att drunkna.



4. Tryck

Kroppen har ett visst tryck som ändras när vi rör oss djupare ner i jorden eller vattnet. Dykare tryckutjämnar under uppstigningen för att gradvis återgå till normalt tryck i lungorna. Annars kan luften i lungorna expandera så mycket att du sprängs i bitar.


3. Flådd

När man flår någon så ”skalar” man av huden från musklerna. Att flå någon levande låter kanske som en tortyrmetod från 1600-talet. Men se upp för sjuka seriemördare som vill göra sig en huddräkt.



2. Lemlästning

Kanske inte så troligt att du råkar ut för ifall du lever i nutiden, men vem vet. Föreställ dig att du dras i olika fyra olika riktningar tills dina armar och ben rycks loss från din bål.



1. Brännas

Du bränns levande. Först når du brännskada av första, sedan andra, och sist tredje graden. Sedan börjar dina inre organ att smälta och din kropp brinner upp bit för bit. Vid en brand kan man också dö av kolmonoxidförgiftning innan lågorna tar kål på en. Så vi håller tummarna för kolmonoxid!



/DN


Hemlagat

Så här tänker jag: hemmalagat är nuförtiden till väldigt liten del hemmalagat. Det flesta komponenter till en måltid, allt från köttbullar och såser till wokblandningar är färdiggjorda och redo att värmas eller ätas som de är. Det är jäkligt synd för det betyder 1. att vi tror att saker ska smaka som det konstgjorda. Vi vänjer oss alltså med smakämnen istället för riktiga smaker. 2. man tappar glädjen av att göra det själv vilket inte är så komplicerat egentligen. Därför tänkte jag lista de fem komponenter vi måste ta ner på jorden för att våga laga maten själva istället!

5. Majonnäs (Hamburgerdressing och aioli)
Majonnäsen används till mycket i matlagning och köps nästan alltid på tub eller ännu vulgärare på burk. Majonnäsen är också basen till bl. a den klassiska hamburgerdressingen max-style, aiolin, currydressing som has på köpmackorna etc. Det är fruktansvärt enkelt att göra en egen. blanda en äggula med 1 tsk fransk senap och några droppar vitvinsvinäger. Sedan är det bara att vispa ner en neutral olja exempelvis raps först droppvis och sedan lite i taget tills den blir tjock. Smaka av med salt peppar eventuellt lite citron och kanske mer av senapen/vinägern. En sats håller dessutom typ i två veckor. För hamburgerdressingen blanda sedan i ketchup, finhackad rödlök, bostongurka, vanlig senap och lite cremefraiche. För Aiolin krävs bara vitlök. För currydressingen curry och lite mango chutney.

4. Sushi
Man kan köpa färdig Sushi, eller så kan man göra egen sushi. Gör man egen är det vanligt att bara köpa troget alla ingredienser med blue dragon märket på. Men låt er ej luras! Sushiriset kan ersättas men vanligt grötris, som kostar hälften så mycket och risvinägern som sedan ska blandas i riset kan ersättas med vanlig vitvinsvinäger som de flesta har hemma. Det är så lite av det som man har i och dessutom så är det nästan ingen smakskillnad alls.

3. Marinad
Det finns massvis av grilloljor att köpa på butik och det finns färdigmarinerat kött. Men, det är fruktansvärt enkelt att göra en egen. De viktigaste ingredienserna är olja, vilken som helst och soya. Efter det är det ta det som finns principen som regerar. Citron, vilka kryddor som helst (dock inte alla på en gång kanske), sweet chili sauce, honung, peppar, vitlök etc. Nånting finns alltid hemma och för samtliga grejer på listan så är det grymt mycket roligare att kunna säga att man har gjort det själv.

2. "Tacokrydda"
På fredagar är det många hushåll som väljer "tacos", det otroligt svenska begreppet, till sitt fredagsmys, det kanske ännu svenskare begreppet. Till köttfärsen som av någon anledning nästan uteslutande används som proteindelen köps tacokryddning i mängder. Den kryddan är fruktansvärt enkel att göra själv eftersom den nästan uteslutande består av spiskummin. Så när du väl har stekt köttfärsen. Häll på spiskummin, rätt mycket, börja med en matsked och smaka av med mer. Pressa i en klyfta vitlök, lite salt, peppar och någon matsked sweet chili sauce, och cayennepeppar. Det är ungefär vad tacokryddningen innehåller och är mycket billigare att göra själv.


1. Pizzadeg
Studentpizzareceptet brukar beskrivas på göljande sätt. 1. Ta fram gula sidorna 2. titta under fliken pizzerior och välj en lämplig pizzeria. 3. Ring numret och beställ vad du vill ha.
En stor anledning till att man inte gör pizza själv tror jag är att man inte orkar göra den vanliga degen som tar rätt länge att göra. Men. Det finns en mycket snabbare deg, och som jag t.om. tycker är godare än den vanliga och bara tar 3 minuter att göra. klicka ner 50 g smör i en skål. Häll i ungefär 6 dl mjöl och smula sönder smöret samman med mjölet så det blir jämnt. Ta i en tesked bakpulver lite salt och blanda sedan i vatten, ungefär 2-3 dl. Sen är det bara att baka ut den och you're good to go!
'
/AL

Sämsta stenarna

Fatta mig inte fel, jag hade inte tackat nej till en diamant eller två. Men självklart finns det fler dåliga stenar än bra. Se bara vad vi har ibland oss:

5. Kullersten

Vare sig du åker bil, cyklar, åker skateboard eller inlines, går ut med hunden eller promenerar i dina högklackade skor så är vi nog överens om att allt är bättre än den här gatan.



4. Ayers Rock
Det är ett populärt turistmål att åka till den stora röda stenklumpen i outbacken i Australien. Tack vare det finns det alltid rester av röd sand i offentliga tvättmaskiner i hela landet, som ser till att alla dina kläder blir röda för evigt. Tack, backpackersvin.



3. Den rullande stenen i ”Like a Rolling Stone”

Tänk dig att du har allt och sedan förlorar…ja, allt. Du har träffat rock bottom. Då skriver en kille en hatsång om dig. Som om inte det räcker så blir låten en av de största folksångerna genom tiderna. Nej, jag skulle inte vilja vara i hennes skor.



2. Stenen i "sten, sax, påse"
Det finns nog ingen som går in i en tuff kluns och tänker att "påsen vinner alltid. Inget kan stå emot dess våldsamma angrepp genom…ehm...övertäckning". Stora starka grabbar väljer alltid den trogna hårda stenen för att den är så himla badass. Och förlorar alltid.



1. The Rock

Det är nog inte så mycket att jag hatar The Rock, utan det är nog mer The Rocks fans jag hatar. Och sen är det väl lite så att hans fans hatar honom också. Hans miljontals fans från wrestlingdagarna stämplade ju honom som en sellout när han lämnade WWE, och det känns väl inte som att han gjort någon impact i filmvärlden än. Och nu har tydligen bytt namn från The Rock och börjat använda sig av smeknamnet ”Dwayne Johnson” - vad fan handlar det om? Hellre att han kallar sig Rock Johnson och blir porrskådis.



/DN


Troligaste kommande konspirationsteorier om Usama bin Ladin

Om någon mot förmodan har missat det så har alltså bin Ladin dödats av en amerikansk insatsstyrka. Vi liknande händelser hör det ju ej till ovanligheten att border line-personligheter börjar hitta på konspirationsteorier om vad som egentligen hände. Eftersom jag själv ibland bär lätt schizofrena drag i mina tankeassociationer så tänkte jag förhandstippa de troligaste. När jag säger troliga menar jag ej troliga i den bemärkelse att det verkligen förhåller sig på ett visst sätt, utan vad man troligen kommer att spekulera kring.

5. Inte död allt påhittat
Kanske den självklaraste. På samma sätt som Michael Jackson har setts resas från i en helikopter kommer säkert information snart komma om att han egentligen inte alls är död. Anledningen till varför President Obama kommit ut med det kan vara många. För att driva ut honom, för att ta reda på om han egentligen lever etc. Jag läste ett inlägg på Aftonbladet, vilket jag försäkrar är ett medium jag inte använder annars, att någon ifrågasatte att det överhuvudtaget uppkommit en eldstrid då man inte kunde se några spår av denna i bilderna från huset. Sådant kommer sätta igång den djungeltrumman.

4. Dumpades i havet för att han var sönderskjuten
Det har uppgetts att han dumpades i havet för att: 1. en snabb begravning skulle ske enligt muslimska seder, 2. Det inte skulle få finnas en grav det kunde vallfärdas folk till. Här finns det ju en hel del att spekulera i, exempelvis att navy seals-soldaterna gick bärsärk när de fick se honom och förvandlade kroppen till ett modernt konstverk. Ett sådant avslöjande skulle givetvis agitera extremister ännu mer och dessutom kanske innebära att de soldater som utförde situationen ställs inför rätta.

3. Det var inte bin Ladin som sköts
Jag vet inte exakt hur många dubbelgångare som Saddam Hussein skapade till sig själv för att vid olika tillfällen företräda honom. Lika personer som fick undergå skönhets(antiskönhets)operationer för att bli ännu mer övertygande som rollen av Iraks företrädare. Kan det vara så att det var en av bin Ladins dubbelgångare som sköts, och det var därför man sänkte kroppen?


2. Bin Ladin dog egentligen tidigare
Bin Ladin har inte visat sig på år? Oavsett om bilder kommer visas på hans kropp kommer säkerligen rykten att spridas om att han egentligen dött mycket tidigare än den 2 maj 2011. President Obamas ord väger tungt. Kanske har han räknat med att hans ord väger tyngre än om någon al Qaida-ledare skulle förklara att han dog för betydligt längre sedan? PR-kupp för Obama som har haft det kämpigt på hemmaplan med dalande siffror inför omvalet?


1. Konspirationsteori de Luxe
Enligt DN ska 4 personer förutom bin Ladin dödats totalt, bin Ladins son, två kurirer samt en kvinna. Kan det vara så att de två kurirerna egentligen var Elvis Presley och Saddam Hussein? Kvinnan var Michael Jackson? Sonen var Heath Ledger, och som grädde på moset, bin Ladin själv, egentligen var Barack Obama? Avgör själva...


/AL



RSS 2.0