Kommande pop/rock-album du inte får missa

Det finns ett par album som du inte kommer att missa. Jag menar Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters och kanske Death Cab. Deras releaser kommer ju ske med dunder och brak. Men vid sidan av dessa giganter finns det en uppsjö med album som du inte får missa. Don't.

5. Mister Heavenly - TBA
Årets supergrupp. Allt surr kring det här bandet handlar om Michael Cera. Ni vet, killen från Arrested Development, Superbad och Scott Pilgrim. Men faktum är att detta nystartade band är ett väldigt intressant sidoprojekt för Nick Thorburn (Islands, The Unicorns), Honus Honus (Man Man) och Joe Plummer (Modest Mouse). Och Michael Cera verkar väl vara en rätt kul kille att turnera med, eller hur?



4. The Shins - TBA
De slog sig in i mainstreamkretsen i och med filmen Garden State, men har inte gjort så mycket väsen av sig efter dess. Vad många missat är att de släppte en bra platta 2007. Sångarens samarbete med Danger Mouse (under namnet Broken Bells) förra året visar att han fortfarande kan, och att årets Shins-album är något att se fram emot.



3. Okkervil River - I Am Very Far (10 maj)
Varför Okkervil River inte är större än vad de är kommer jag aldrig förstå. Nästa skiva kommer inte ge dem mer speltid i radio, men förhoppningsvis cementera deras popularitet i indie-kretsar.



2. Fleet Foxes - Helplessness Blues (3 maj)
Fleet Foxes låtskrivare Robin Pecknold har sagt att det nya materialet kommer vara mindre poppigt. Frågan är om de kommer tappa lyssnare utan de trallvänliga melodierna som de blev så kända för när de debuterade 2008. Om de klarar bedriften att skriva bra folksånger utan popinslag så blir jag imponerad, för det är väldigt få som klarar det.



1. The Antlers - Burst Apart (10 maj)
Nästa album av The Antlers har mycket att leva upp till. Genom albumet Hospice från 2009 fick vi låt för låt följa sjuksköterskan (sjukskötaren) som blev förälskad i sin patient bara för att till slut se henne dö i albumets sista låtar. Fulladdat med hjärtekross, ånger, dysterhet, hopplöshet och självuppoffring. Ska bli spännande att se om Antlers ger sig på ett sådant kraftfullt projekt igen eller om de byter riktning.



/DN


Kommentarer
Postat av: udgstj

http://non-violent-protest.tk/2011/08/next-to-with-out-a-good-atmosphere

http://china-human-rights.tk/2011/08/experience

http://natural-pesticides.tk/2011/08/exactly-how-would-you-like-to-compensate-these-folks

http://sainte-adele.tk/2011/08/market-expert

http://gaddafi-libya.tk/2011/08/nevertheless-2

http://about-human-rights.tk/2011/08/if-youd-like-you-to-ultimately-consider-in-a-more-desirable-brokerage-firm-pay

http://non-violent-protest.tk/2011/08/a-couple-of-weeks-prior-to-a-baby

http://justice-coalition.tk/08/you-are-able-to-get-a-car-out-of-the-web-based-sale-web-site-in-the-last-number-of-years

http://domestic-violence-coalition.tk/2011/08/and-additionally-na

http://natural-cleaners.tk/2011/08/next-undestand-ways-hard-its-for-any-fantastic-position-once-a-wonderful-the-necessary-teaching

2011-08-17 @ 12:04:23
URL: http://google.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0