Mest anmärkningsvärda syndromen

Först av allt en disclaimer: Självklart är inga syndrom, psykiska eller fysiska sjukdomar roliga att vara drabbade av. Jag hoppas därför att ingen tar illa upp av följande lista. Här följer de mest anmärkningsvärda syndromen.

5. Tourettes syndrom
Kanske inte direkt en skräll på listan. Syndromet orsakar människor att hejvilt skrika ur sig saker, ibland obscena, och att tappa kontroll över vissa rörelser. Rekommenderade jobb: Coach i vilken idrott som helst. Icke-rekommenderade jobb: Telefonförsäljare.


4. GRID
GRID är det namn AIDS hade innan det började kallas AIDS. Vad som är anmärkningsvärt med detta är vad GRID stod för: Gay-related immune deficiency. Namnet gavs 1982 och det är fantastiskt att vi inte hade kommit längre i vår politiska korrekthet då. Skulle ett sådant namn sättas idag skulle diskrimineringsombudsmannen bli sönderringd inom en timme efter offentliggörandet. Rekommenderade jobb för de som kom på namnet: Talskrivare åt Sarah Palin. Icke-rekommenderade jobb: Svensk politiker.

3. Cotards syndrom
Håll i hatten nu. Cotards syndrom innebär att man tror att man faktiskt är död, eller att man inte har vissa kroppsdelar. En ganska skön ice-breaker vid de flesta tillfällena. (- Hej vad heter du? - Jag hette X.) Etc. Rekommenderade jobb: gast på Gröna Lunds attraktion Spökhuset. Icke-rekommenderade jobb: Lärare i naturvetenskap.

2. Varulvssyndrom
Varulvssyndromet innebär att man har en ovanligt ovanligt kraftig hårväxt på kroppen. Ungefär som kusin Det i The Adams family. Det negativa är att det blir svårt att övetyga folk om att man inte är en varulv, det positiva är att man bara kan sätta ett bälte runt midjan för att göra en övertygande Chewbacca-outfit på Halloweenfesten. Rekommenderade jobb: telefonförsäljare. Icke-rekommenderade jobb: Hemförsäljare av hudvårdsprodukter.
'
'
1. Stendhals syndrom
För att citera från nätets mest pålitliga källa wikipedia: "Stendhals syndrom är en psykosomatisk sjukdom som kan orsaka snabba hjärtslag, yrsel och hallucinationer när en individ blir utsatt för konst". Min första tanke är hur otroligt creddigt det måste vara att ha åkomman inom kultursammanhang. Jag kan också tänka mig att det finns många, exempelvis Kristina Lugn, som gärna skulle utge sig för att ha den.
Rekommenderade jobb: Kulturskribent på DN. Icke-rekommenderade jobb: Guide på konstmusem.
'
/AL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0