Sämsta frukterna

Nu kommer en lista som många har väntat på länge. Samla familjen framför skärmen och ta på läsglasögonen för nu ska det alltså kungöras. Världens sämsta frukter, är:

5. Päron
Päron tänker ni? Hur kan det vara en av världens sämsta frukter? Jag håller med om att den är lite av ett wildcard, men den besitter en egenskap som ger den egen körfil rakt upp i toppen. Ingen säger det bättre än Eddie Izzard: "And pears can fuck off to! Because they're gorgeous litte beasts but they're ripe for half an hour, and you are never there... they're like a rock or they're mush."


4. Den förbjudna frukten
Gud har gjort jäkligt mycket snabba saker, som ödlor, rondeller och munskölj. Men, frukten från kunskapens träd är ju lite av ett frågetecken. Den dag du äter av det trädet skall du dö. Man kanske skulle kunna kräva lite mer av en motivering där? Det verkar ju nämligen inte ha någonting att göra med att den skulle vara giftig, utan äter du den, dör du, because i say so! Enligt bibeln var det ju på grund av den vi började sätta på oss kläder = början på modernismens kroppsfixering. Bra jobbat, Gud, verkligen.


3. Bittermandel
Varför? 1. De smakar förjävligt
2. Du kan dö av dem
3. De gör ätandet av saltade/rostade mandlar till något av en rysk roulette som vi gärna lämnar till amerikanska vietnamkrigsfilmer.
(MAO betyder bittermandel på vietnamesiska)

2. Pomelo
Pomelo ÄR världens sämsta frukt. Varför? För läsare som inte gillar det vita på apelsinen vill jag varna känsliga för laddat material. Det är nämligen så att Pomelon, som är lika stor som en handboll kanske innehåller ett cirka 1 dm tjockt vit skal innan man kommer till själva frukten. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, men i pomelofallet så får du räkna med förlorad tid du aldrig kommer få tillbaka.
(Kanske den bästa användningen man har lyckats ge pomelon.)

1. Blodpomelo
Tyvärr finns frukten i två "varianter", och den här är ännu sämre. Varför? Den ger falska förhoppningar av att kunna vara något annat än en vanlig pomelo, det är den inte. I övrigt samma motivering som för den "vanliga" pomelon.
(Du lurar ingen, blodpomelon)

/AL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0