Second hand-butiker i Uppsala



(Väska från Ruth & Raoul)

Eftersom vi är en Uppsalablogg vore det inte mer än rätt att börja med en lokal lista. Uppsala är en stad som vimlar av bra second hand-butiker i de flesta olika prisklasserna. Det finns mycket att ta hänsyn till i valet av vilka som är bäst. De tre främsta urvalskriterierna är i alla fall: a) pris b) urval c) atmosfär.

5. Sirius loppmarknad stureg. 5
En butik för främst konnässörer. Mycket skrot men med en hög omsättning av prylar, priserna är det stora utropstecknet. Här fyndas med fördel böcker, porslin och möbler, men man får vara beredd att ta på sig spanarglasögonen. För studenter med mycket papper kan det nämnas att pärmar säljs för en femma eller så.
Senaste kap: blå/gul/grå-rutig sommarkavaj för 30 kr.


4. Myrorna, kungsängsg. 20
Ofta ett säkert kort, men med det stora pluset att de har en egen designerhörna. Mycket kläder givetvis, damskor men även en del bra konst. De har gjort vissa ansträngningar för att fånga atmosfären men har en bit kvar. Minus, ibland omotiverat höga priser och bara studentrabatt om man handlar över 300 kr.
Senaste kap: Hugo Boss-Tweed för 85 kr


3. Helping hand kungsängsg. 20
En relativt nyöppnad second hand, som har prickat atmosfären med en tilltalande interiör som inramas av rispande snurr från en LP-spelare. Priserna är på kapnivån och det är framförallt kläder man hittar.
Senaste kap: Smoking för runt 150 kr.


2. Ruth och Raoul vintage second hand sysslomansg. 14
Uppsalas bästa urval av vintagekläder. Kolla särskilt utbudet på flugor och portföljer. Minus, priset ligger på nivån för seriösa second hand-shoppare.
Senaste kap: aftonväska från 1920-talet till min flickvän för någonstans runt 200 kr.


1. Mötesplats Kupan danmarksg. 20
Det är fyndfaktorn som får kupan att placera sig på första plats. Oavsett vad du letar, förstahandsutgåvor av böcker, antika möbler, konst eller högtidsklädsel/festklädsel så hittas vassaste klippen här. Exempelvis har jag under åren hittat mina 1940-tals emmafåtöljer och en signerad tavla av Tällbergskonstnären Stina Sunesson där för pinsamt låga summor. Dessutom 10 % studentrabatt.
Senaste kap: Full frack för runt 500 kr.

/AL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0