Alternativ till sommarjobb

Halva sommaren har gått ungefär och företags sommarjobbsplatser är antagligen fyllda. För många studenter börjar det kanske därför tryta lite i kassan och på något sätt behöver det ändå cashas in. Här är några alternativ till det klassiska sommarjobbet.


(I brist på bättre bild)

5. Köpsäljköpsälj-metoden
För detta projekt behövs någon form av aktier for dummies, ett startkapital och kanske en prenumeration på DI. Börja med att plöja boken och kompletterande litteratur som hittas på biblioteket, och sedan är det köpsäljköpsälj som gäller. Hur ser kaffeskörden ut i Colombia? Är det läge att köpa Ericsson? Kan vara roligt och beroendeframkallande. Om inte aktier är din grej, sätt en slant på att Dustin Johnson tar hem Nordea Masters, hans odds borde se rätt förmånliga ut nu.

4. Fynda/sälj-metoden
Det finns många som säljer saker på loppisar nu under sommaren och inte har en aning om hur man prissätter. Att åka runt på landets mindre sådana kan därför innebära en hel del klipp som sedan kan säljas på typ blocket med rejäl vinst. Förberedelse: Plöj alla säsonger av antikrundan och brittiska antikrundan, sedan är det bara att gå ut och hitta den där bortglömda Monet-tavlan.

3. Eget företagande-metoden
Alla har väl någon gång tänkt att, jo men det här kanske man skulle kunna driva igenom, typ sy upp egna flugor eller designa t-shirts, sälja lemonad jag vet inte. Har man tiden så kan det vara värt att sätta igång den där idén och kanske är man den nya Kamprad på en 3-månadersperiod. Inspiration kan med fördel hämtas av Mammas nya killekillen frisören:

2. Studera-metoden
Sommarkurser går ju att söka på de flesta universitet och det fina med det här är att du generöst får fortsätta låna pengar. Hence, dina pengaproblem försvinner, ett tag i alla fall, och dessutom blir du klokare på kuppen i ämnen som exempelvis dinosauriekunskap.
1. Glassa-metoden
Ett sista alternativ är att inte göra någonting alls, utan helt enkelt ta det lugnt över sommaren. Kanske, är det dessutom mera gynnsamt att hämta krafter till kommande termin för att då prestera bättre. Dessutom är det ofta skönast och lättast att åstadkomma!
/AL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0